ویرایش محتوا
لوگو دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

دکتر رضا سنجری جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

راه های ارتباطی با ما

سیاتیک در بارداری، راه های پیشگیری و درمان آن

سیاتیک در بارداری، راه های پیشگیری و درمان آن

  • خانه
  • -
  • درد سیاتیک
  • -
  • سیاتیک در بارداری، راه های پیشگیری و درمان آن
سیاتیک در بارداری، راه های پیشگیری و درمان آن

درد سیاتیک در بارداری و علائم آن

درد سیاتیک در بارداری می تواند به دلایل متعددی رخ بدهد. اما عمده ترین دلیلی که می توان برای این عارضه یافت، تغییرات زیادی است که در فیزیک و اندام مادر رخ می دهد. با رشد جنین، بدن مادر می بایست خود را با این تغییرات هماهنگ کرده و تنظیم نماید. همین امر می تواند باعث بروز دردهایی غیرطبیعی شود. خوب است بدانید، سیاتیک در اصطلاح علمی رادیکولوپاتی کمری نام دارد و یک نوع درد تابشی است که از عصب سیاتیک حرکت کرده و تا پشت ران می رسد. عصب سیاتیک در بخش زیرین ستون فقرات واقع شده و بزرگترین عصب بدن است و در شمار اعصاب مهم و تاثیرگذار در پاها می باشد. درد سیاتیک می تواند درجه بندی داشته باشد  و از درد کم تا درد شدید تقسیم بندی شود. حتی برخی از مادران باردار از حس گزگز شدن نیز شکایت داشته اند. این حس سوزن سوزن شدن می تواند در هر بخشی از بدن اتفاق بیفتد و دلایل متعددی داشته باشد؛ از جمله:

  • حس گزگز کردن در قسمت کمر و باسن،
  • حرکت درد از لگن تا پشت ساق،
  • تکانه های درد که به صورت ناگهانی بروز می کند و می توان آن را با شوک الکتریکی مقایسه کرد،
  • هنگام عطسه کردن درد خود را نشان می دهد،
  • بروز درد به خاطر نشستن طولانی مدت،
  • احساس ضعف ماهیچه ها در یک یا دو پا.

درباره درد های سیاتیک در بارداری چه میدانید ؟عصب سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری بخاطر تحریک شدن این عصب است. این عصب از محل طناب نخاعی که در قسمت تحتانی کمر واقع است، شروع شده و از ناحیه باسن عبور کرده و به پاهای بیمار می رسد. انتقال احساس فشار، دما و درد از جمله وظایف این عصب می باشد. در زمان بارداری، وقتی جنین به رشد خود ادامه می دهد، می تواند به این عصب فشار وارد کند. همین امر سیاتیک را وادار به واکنش کرده و درد اتفاق می افتد. متاسفانه هر چه جنین رشد بیشتری داشته باشد، فشار بیشتری بر ستون فقرات و عصب وارد می آورد. حتی ممکن است سیاتیک به خاطر عوامل دیگری مانند سر خوردن دیسک از محل خود یا گرفتگی عضله پیریفورمیس در باسن نیز اتفاق بیفتد.

 

دلایل ایجاد درد عصب سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری هنگامی اتفاق می افتد که ستون فقرات تحت تاثیر عواملی فشرده شوند. این فشار می تواند عصب را تحریک کرده، ملتهب نموده و در آن درد ایجاد نماید. به صورت شایع این درد می تواند به خاطر فتق دیسک یا به دلیل رشد خار استخوان نیز باشد. وقتی خار استخوان روی مهره ها قرار بگیرد، باعث تحریک عصب می شود. در هنگام بارداری ستون فقرات به فشرده ترین حد خود می رسد. علاوه براین در هنگام بارداری هورمونی ترشح می شود که ریلکسین نام دارد. این هورمون برای شل شدن رباط ها و آماده کردن ناحیه لگن برای وضع حمل است. با این همه، وقتی رباط ها شل شده و رحم نیز به رشد تصاعدی خود برسد، قادر خواهند بود ستون فقرات را که مرکز ثقل بدن مادر است، تحت تاثیر قرار دهند. همین امر موجب تحریک سیاتیک شده و عصب شروع به واکنش کرده و به صورت درد خود را نشان می دهد.

درباره درد سیاتیک در بارداری ذکر این نکته بسیار مهم است، این درد می تواند تا انتهای بارداری همراه مادر بماند. این نوع دردها که از سه ماه سوم بارداری عارض می شوند، از جمله مواردی هستند که می توانند بین مادران باردار شیوع داشته باشند و پدیده ای نادر و عجیب نیست. تنها باید با مراجعه به پزشک و انجام برخی حرکات ورزشی این درد را تسکین داد. موضوع دیگر این که این درد می تواند گاهی باشد و گاهی نباشد. اما خیالتان راحت! فشرده شدن ستون فقرات و تحریک عصب سیاتیک هیچ کدام کمترین آسیبی به کوچولوی شما وارد نمی سازد. برای درمان سیاتیک در بارداری میتوانید همین حالا از کلینیک مغزو اعصاب و ستون فقرات دکتر رضا سنجری نوبت آنلاین دریافت نمایید .

 

راه های پیشگیری از ابتلا به درد عصب سیاتیک در بارداری

 از بروز درد سیاتیک در بارداری می توان جلوگیری کرد. پیشنهاد می کنیم، قبل از بارداری حتما وزن خود را کنترل کرده و آن را متناسب با قد خود در تعادل نگه دارید. از طرفی اگر عادت هایی نادرستی در طرز نشستن و ایستادن همراه شماست ، آنها را اصلاح کنید. به عنوان مثال، مادر باردار هرگز نباید تمام وزن خود را روی یک پا بیندازد. اگر عادت دارید موقع نشستن پا روی پا بیندازید، در هنگام بارداری این رفتار را ترک کنید. کمربند طبی مخصوص حاملگی بپوشید و به طرز نشستن و بلند شدن خود اهمیت بدهید. سعی کنید به شیوه ای صحیح از روی زمین یا صندلی و … بلند شوید. وزن شما باید طبق اصول پزشکی افزایش پیدا کند. پوشیدن کفش مناسب نیز می تواند از بروز دردهای عصبی جلوگیری کند. حالت نشستن شما باید به گونه ای باشد که وزن بچه روی ستون فقرات شما نیفتد. توجه داشته باشید که هر گونه فشار به ستون فقرات، عصب سیاتیک را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

خوابیدن روی تشک سفت، درد سیاتیک در بارداری را به تعویق می اندازد. در طول بارداری از ورزش کف لگن غفلت نکنید. این ورزش جریان خون را در نواحی که عصب واقع شده است، بهبود می دهد. ماساژ، یوگا ، و برخی تمرین های کششی می تواند از بروز این دردها جلوگیری کند.

راه های پیشگیرانه درد سیاتیک در بارداری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *